Trist men sant

Beslutet är fattat.

Trist men sant. Fenja kommer att åka tillbaka till sin uppfödare igen. 
Fenja är en go hund men hon saknar det jag vill ha. Vad spelar ingen roll, det har jag berättat för uppfödaren. 
Fenja kommer att bo kvar tills den 10:e då vi åker till uppfödare. Husse ska titta på lite andra hundar som finns där. En hel helg med att kolla på hundar och träna hund. Ska bli kul.Det kommer en annan person med som ska titta på hund så det kan bli en intressant utflyckt.

Ha det gott i NYÅR. Ta det lugnt med spriten och raketerna.


SEE YAA 

Blåljus, blåljus och lite mer

Jag hade förväntat mig en lugn julhelg. Bara ta det lugnt när man jobbade. Gå sin rond och sen kunna bara glida rundor och fundera. Åka och stänga en butik och sen softa lite igen.
Tjo vad jag bedrog mig.
Julafton skulle jag vara och stänga en butik kl 13 och sen hem till mor på middag och lite Kalle Anka. Sen dra igånga igen kl 20 på kvällen med ett vanligt nattpass.
Kl 12:15 ringer de från jobbet. Kan du börja nu för jag står mitt i maten och det larmar överallt. Ja jag kommer. Julen var ändå förstörd och så hur det började ticka kronor till kontot.
Stände en butik kl 13 som jag skulle och fick tusan mig en till kl 15. Nu var goda råd dyra. HEm till mor och få lite mat eller vänta kvar i byn tills kl 17 då jag skulle gå tomte hos en kompis. Hem som tusan till mor och kastade i mig lite mat och iväg igen. Fick till en bara tomte look a like hos kompisen. Bland svenska och engelska i språket. Tur det finns språkundervisning i skolan. Iväg igen hem till lugnets vrå. Bara telefonpassning på larmen gjorde att jag kunde titta på film hemma.
Så slog då klockan 20.
Började köra lite ronder och titta till våra objekt. Kl 22 kom jag till ett objekt och såg hur det slog gnistor ur skorstenen. Liknade en Bengalisk eld. SÅ då var denna julafton förstörd tänkte jag när jag slog 112. Full fart på brandkåren och t o m ambulansen kom. Oj om jag kunde få lite mun mot mun med den ambulanstjejen ;)
När det visade sig att det inte var så farligt som vi trodde från början så blev det lite lugnare och brandkåren åkte sin väg.
Fortsatte och åka vidare tills kl 01. Då kom nästa larm. Men bara ett falsklarm så det var lugnt.

Juldagen var jag knäckt. Jag ville fan inte jobba utan bara softa med kompisarna, ut och dansa. Var så danssugen så jag vet inte vart jag skulle ta vägen. Inte något disco här inte utan gammal hederlig "kasedans" får hålla om och glida rundor på dansgolvet. Det är livet det.
Det enda positiva med att jobba är att man inte gör av med pengar. Iaf denna natten.
När kl närmade sig 01 så skulle jag ta lite lunch. Hade varit hemom och släppt ut hundarna. Gled sedan upp till kontoret och skulle precis gå ur bilen när telefonen ringde.
Inbrottslarm på en skola och den låg bara 400 m ifrån mig. Här skulle de tas med handen i syltburken.
Nja så jäkla lätt skulle det inte gå. Jag skrämde nog dem när jag körde fram. Slog det där tresiffriga numret och begärde fram polis med hund. Efter en hel evighet kändes det som så kom de. Hunden fick upp ett spår men tappade det uppe på en cykelväg. Typiskt alltså. När man har världens snabbaste rycktid så missar man dom. Tusan med. Hade varit en fin julklapp till mig och till företaget.
Var en fin hund för övrigt. En schäferrus som var där.

Annandagen var det lugnt. Jag hade något litet larm men det var inget av det.

Nu ska jag vila lite idag. Titta på en film med en kompis och ta en pizza. Sen imorgon bär det av ut i skogen och skogsmaskinen igen. Ska köra den nu några dagar och sen en natt som byns "sheriff" igen :))

Hundarna då. Jodå de har fått jobba på lite med spår nu i juletid. Har gått bra tycker jag. Vill dock ha lite mer driv i Fenjas spår. Vill att hon ska ha ett drag i linan och man ska hänga som ett ankare. Hoppas det kommer. Vill ha lite mer getingar i henne med.
Alma får man slå i alla bromsar som finns. Där går det undan. Har kört lite lydnad med henne och hon har stor glädje i det hon gör.

Hoppas ni haft en bra jul?

Ha det gott

//Magnus, Alma o Fenja

Hinner inte riktigt med

Husse han hinner inte riktigt med allt som han vill. Han skulle behöva 24 timmar med ljusa timmar.
Jag håller på att byta jobb och detta medför att man måste komma in i rätt tider igen. Innan hade jag många fria dagar men nu är det bara lördag och söndag fritt. De får sina rundor i skogen och som tur är kan ajg ha dem med mig på jobbet. De får busa av sig när vi snitslar stickvägar. Igår var jag ute och la varit spår till dem. De var överlyckliga. Alma viftade på svansen hela tiden fram till spåret. Var bara korta spår men de fick jobba lite iaf.
Känner att jag skulle behöva ta tag i Fenjas lydnad men som sagt tiden räcker inte just nu. Blir lite bättre efter nyår då blir det lite bättre med tid. Slipper jobba på två arbeten samtidigt.

Om helgerna så har vi börjat träna sök med Fenja. Alma får träna mycket på dolda figuranter. Köra tom slag. Hålla ut i skallmarkeringar och hon älskar verkligen sitt uppdrag. Full fart hela tiden. Ska se om vi inte kan få till en tidig tävling i söket till våren. Hade varit gott och kunnat vara uppflyttad.
Igår så var vi ute och spårade. Det gick bra för båda hundarna. Fenja fick ett lite längre spår och Alma ett lite klurigare.
Alma fick ta upp sitt själv och det gjorde hon bra. Efter ett kortare spårarbete så hade ajg stannat vid en bäck. Tanken var att jag skulle hoppa över men det var lite för brett. Vände och fortsatte ner en bit till innan jag hoppade över. När Alma sedan kom så brakade hon över bäcken men fann inget och tillbaka igen. Sen när hon kom till den riktiga överhoppet så ville hon inte hoppa över. Trodde inte att det var spår på andra sidan utan först efter en stund. Då brakade det iväg igen. Ca hundra meter till innan slutet och bollen kom.



TILL ALLA LÄSARE

EN RIKTIG GOD JUL o ETT GOTT NYTT ÅR


önskar

MAGNUS, ALMA o FENJA


Att det kan vara så farligt

Vi hyr ett hus tillfället. I detta hus på väggen sitter ett bogmontage av en råbock. Den har har hängt där under hela veckan utan att hundarna har sett den.
Tills för en liten stund sedan. Då fick Fenja syn på den och då blev hon rädd. Hon skällde och morrade och hade sig mot montaget. För att hon skulle kunna avreagera så tog jag ner montaget och lät henne undersöka det. Trots alla försök till avreagera så släppte hon inte det riktigt.
Helt plötsligt så kom Ann hem och då glömde hon bort montaget.

Tänk att så lite kan störa ut en hund.


Det går framåt

Nu har Fenja varit här nästan två veckor. Det har varit ömson sol ömson regn. Hon har en otrolig energi och det är full fart hela tiden tycker jag.
Hon har "landat" mer och mer eftersom tiden har gått. Bara denna veckan har hon träffat många nya människor och det har varit rakt fram och hälsat på dem. Inga tveksamheter. Det är bara till husse hon inte vill komma när han står vid bilen. Då får man oftast hoppa in i buren och det är inte roligt. Alma hoppar in gladeligen så det är inga problem.

Igår när jag var i skogen och snitslade stickvägar till skogsmaskinen så var hundarna med. Tycker det är perfekt när de kan leka i skogen och springa där vi kört med maskinen så blir det en massa ris. Då  kan de springa genom det och träna sina muskler. Det är fullfart på båda två hela tiden.
När vi hade varit ute i nästan två timmar så hade Fenja något som liknade min hanske i munnen och sprang rundor med. Kännde snabbt i ficka och de var bort. Kallade på henne och hon kom och visade stolt upp sitt hittegods. Jag fick handsken och sen skulle vi leta upp den andra handsken med. Hade sån tur att den låg inte så långt från mig. Fenja hittade den och tog upp den med. Duktig Fenja.
På kvällen var vi på brukshundsklubben i Nybro och tränade. Alma gick jä... bra. Hon har inte gått så bra på jag vet inte när. Stegförflyttningar och vändingarna satt fint. Inkallning med ställande gick kanon. Hon var laddad. Kul var det iaf.
Fenja var med ute och det börjar släppa lite nu. Hon klarar att sitta och ligga kvar några sekunder. Jag klarar till och med gå ett par steg ifrån henne. Känns bra.

I helgen så ska vi hinna träna sök och förhoppningsvis träna lite spår med. Blir fullfart för att hinna med allt. Ann ska flytta från sitt rum och in i mitt hus. Sen på tisdag drar hon till Skellefteå och ska vara uppe till efter nyår. Hon saknade sin pojkvän.

Nästa vecka ska jag jobba eftermiddagspass. Har börjat köra skogsmaskin nu. Riktigt kul är det.
Jag har inte kört på över tre år och jag är förvånad över hur fort man kommer in i det igen. Tog kanske bara ett par dagar innan jag kunde alla knappar och hur spakarna funkade. Klart jag har kört i ca 5 år innan då ngt måste ju ha fastnat.
Nästa helg så ska jag jobba på gamla jobbet. Blir hela helgen + att jag ska jobba julhelgen.
 
Passaten har varit på besiktning och det var inga stora saker att fixa. Trodde det skulle vara mycket värre. Tillskillnad från min gode vän i stora staden som inte har tur med sin gamla volvo.
Så till verkstaden med den. Så jag slipper skruva på den.

Just nu har jag två utslagna hjältinnor här. En i soffan och den andra bakom spinnrocken.


Ha det gott

Magnus, Alma och Fenja

Lite träning

Idag har vi varit ute i skogen och tränat sök med Alma. Fenja fick med komma ut och träffa lite människor. Första rundan tyckte hon de var helt ok men närhon kom ut igen så var de helt plötsligt skrämmande. De var otäcka och det tog lite tid innan hon gick fram till dem. Hon har nog lite spökålder i sig nu. När vi kom tillbaka till klubben så var det precis som vanligt igen.

Alma gjorde ett bra sök. Hon hade bra anskällningar. Lite fattas fortfarande men hon kom igång bra på den helt dolde figuranten som låg ner grävd.

Igår var vi och la lite spår. Alma fick ett näringspår för att få henne till att hålla sig mer i kärnan. Gick så där. Spåret är mer värt så hon spårade i ett högt tempo och stannade bara till ibland för att ta sig en god bit.
Fenja går lugnt och säkert fram och tar varje bit som ligger i spåret. Jag ska se om jag kan få upp lite tempo på henne i veckan som kommer.
Hon har landat bra tycker jag. Hon har fortfarande en bit kvar innan hon kommer helt till sin rätt här men hon har bara varit här en vecka knappt.
Imorgon är det jobb som gäller. Kanske vi hinner lägga ngt spår men det är jobbet som är prio ett imorgon. Måste bli färdig hos Anders.

Ha det gott

Jä.... snö

Jaha så kom då skiten från himlen ner seglandes. Snön

Jag brukar gilla snö men jag vill ha en halv meter på lillejulafton och efter tretton helgen ska den försvinna. Då är det först och främst en riktig jul och en riktig vinter. Inget slask som bara sabbar allt.
Just nu blir det bara slask av det och det sabbar mina planer för denna veckan.
Visst det ljusar upp lite i vintermörkret men då ska det vara kallt och en massa snö.

Idag har det bara varit en promenad med hundarna. Passade på att ta lite bilder på dem när de lekte i snön. Alma kan vara lite burdus i sitt lekande och jag gillar inte det riktigt. Att de springer och busar är sin sak men att putta omkull gillar jag inte. Fenja lär väl snart springa ifrån henne skulle jag tro. Den lilla vesslan. Smidig som tusan är hon.

Just nu ligger de och sover. En i soffan och en under hörnbordet.

Ha det gott


Fenja



Jaha då får vi se vad det var här inne som gav ljud ifrån sig??

Alma



Vad gör hon nu då??

Fenja o Alma



Fenja:
-Jag kommer husse!
Alma:
-Jaja jag kommer då

Alma



Vad håller hon nu på med?

En liten bild på Fenja




E.

Timmy von Zollernblut

U.
Vicky von der Hegge


Vilddjuret från Gotland

Hej
Nu har hon kommit. Vilddjuret från Gotland. Den svarta Fenja.

Igårkväll så vara jag uppe i Oskarshamn och hämtade Fenja. Hon kom då med båten över och vi träffades i hamnen.
En fin liten svart tik på 9 mån.

Nu har Fenja varit här i två dagar och det märks att allt inte är som vanligt. Ett yrväder som far överallt. Inte kan bestämma sig vart hon ska vara. Upp och ner från soffan eller vart hon ska vara. En stunden är hon hos mig nästa står hon i köket.
Om nätterna är hon i buren. Vill att hon ska kunna koppla av riktigt och jag inte ska behöva laga huset.

Vi har varit ute och spårat. Det har gått bra tycker jag jag. Igår fick hon ett kort näringsspår och idag ett längre utan mat i spåret. Det har gått bra men hon ska få några bitar mat i fortsättning. Verkar som hon behöver det.
Hon behöver med socialisering och mer kampövningar.
Ska bli kul och se hur hon utvecklas under denna månaden jag ska ha henne på prov. Är jag sedan nöjd så blir det en foderhund av henne.

Alma då? Jo hon har accepterat att Fenja är här men det är inte med positiva blickar. Inomhus så är det inte så bra men utomhus så leker de. Hon har "tvålat" till Fenja lite ibland.

I söndags så var vi och tävlade högre spår igen. Denna gången var det riktigt bra lydnad. Det enda som inte var bra var skallet och framåtsändandet. Betyg 5 på skallet och 6 på framåtsändandet. I övrigt så låg vi på 8--10. Spåret var väl ingen höjdare men hon tog sig runt och hade 4 + slut. Jag tror hon genande lite. Av de 15 som startade så var bara 6 kvar efter spåret. 4 kvar efter uppletandet och vi slutade 3:a på 442 p.
Spåret var bitvis rena klarvattnet och jag gick i vatten 95% av spåret så det var inget lätt spår. 
Uppletandet hade vi 2 föremål. Det sista tog hon när det var 2 sek kvar av tiden.
Nu gör vi uppehåll i tävlandet tills januari då vi ev ska tävla lydnadsklass1 och förhoppningsvis få vårt LP.

Vi ska iväg och testa ett nytt jobb med här nu innan jul. Jag ska börja köra skogsmaskin igen och vi får se vad det blir. Jag ska inte sluta som väktare men jag ska bara vara tjänstledig ett tag.

Nu ska vi iväg och hämta ved så ha det gott

//Magnus, Alma och Fenja

RSS 2.0