Det kostar att ha hund

Igår så hade jag tagit min privat bil till jobbet. Min arbetsbil hade en läckande vattenpump så den fick stå.
När jag skulle släppa in hundarna i bilen så funderade jag på att ta den mobilaburen men struntade i det. Jag visste ju var Alma skulle ligga och var Enna skulle lägga sig. Alma i kofferten och Enna skulle placera sig i framsättet.
Detta skulle visa sig var ett jä.... dyrt misstag. När jag kom ut till bilen för att släppa ut hundarna så visar det sig att jag inte in i bilen. Den var LÅST. Hur ihel.... kan bilen vara låst. Jag lämnar den alltid olåst när hundarna är i den. Enna har då kommit till låsknappen vid dörrhandtaget. Hur nu det är möjligt? Jaha där står jag med nycklarna i bilen. Funderar på var reservnycklarna ligger. Kommer på att de ligger nog hemma i huset. Ringer till arbetskamraten och ber han kolla det. Jag står utanför bilen och funderar på om det skulle gå att ta sig in den kriminella vägen då jag får syn på reservnycklarna. De ligger fan i bilen de med. Hel... och jag säger fler ord som jag väljer att inte skriva.
Då jag inte kommer in den kriminella vägen för de har gjort det så himla bra att ståltråden bara glider på låsknappen.
Då återstår bara en sak. En rutan fär offras. Hmm kanske jag kan ta loss den utan den går i sönder. RIngde och kollade vad det skulle kosta att bärga bilen till verkstad. Inte billigt.
Började pilla loss rutan. Då plötsligt så smäller det till. En miljon glasbitar spricker rutan i.
Det var bara till att försöka få ut den från bilen så jag slipper städa så mycket i bilen. Vilket lyckades rätt bra.
Då återstår bara att ringa och beställa en ny ruta och verstadsbesök.
Jag höll på att svimma när jag fick reda på vad det kostar. 3500 svenska pesetas skulle det kosta att få en ny ruta.
Fy F.n

På kvällen när jag kom hem så skulle jag kolla på den andra bilen. Öppnade motorhuven och spanade lite i motorrummet. Rätt som jag tittar i motorrummet så har jag Enna där. Apan har hoppat upp på motorn och spatserar rundor som inget har hänt. Totalt oberörd. Hon skulle nog passa hos polisen el tullen. Hon hoppade in i kofferten på markägarens gamla golf caddy när den ena luckan var öppen. Ett hopp på ca 1m högt, rakt in bland hans saker. Utan kommando eller ngt. Inte bara en gång utan två. Jag har nog fått Nicke Nyfiken istället för en schäfertik.

Nu e det snart helg och sökträning. Ska bli kul och träna sök och spår. Måste få igånga henne rejält i spåret. Då hon är väldigt nyfiken så tror jag inte det ska vara några problem.

Ha det gott så återkommer jag efter helgens äventyr. Får se vad hon har hittat på då. Blir inte förvånad om det blir något påhitt.

Ha det gott

Det är en fröjd.....

Tja

Nu är det litet tag sedan jag skrev och mycket har hänt.
Jag har dels kommit in i mitt nya arbete bra och jag trivs. Bra arbetskamrater och en bra chef. Trevliga kunder som gillar det vi gör och visar sin uppskattning genom att muta oss med pengar som vi kan fika för. Vilket vi med glädje gör.
Som jag skrev sist så beslutade jag mig för att lämna tillbaka Fenja och detta är nu gjort. Jag saknar det lilla livet lite. Hon var en härlig hund. Tyvärr så saknade hon det jag lägger stor vikt vid.

Förra helgen var jag över till Gotland och lämnade Fenja och tittade efter ett nytt litet monster. Jag hade lite och välja på och det var inte lätt. När jag trodde jag hade bestämt mig så kom något som jag inte gillade och då var jag tillbaka på ruta ett igen.
När jag gick till sängs så snurrade det kraftigt i mitt huvud. Många uppslag hade kommit under lördagen och jag visste inte mycket. Skulle jag vänta och ta en valp eller ta den hunden som jag tänkte mig eller hennes syster.
Söndagen skulle ge svar på mina frågor visade det sig.
Nu när jag hade chansen att testa hundarna mycket mer än vad man har i vanliga fall så tog jag chansen att göra detta.
Lördagen hade varit lite kamplekar och lite miljöträning utomhus. Söndagen skulle gå i ungefär samma tecken men miljön skulle köras i källare och mörker. Jag lägger stor vikt vid att de ska fungera i miljöarbetet då jag tycker det är viktigt. En hund som är stark i miljön behöver inte bry sig så mycket när den kommer ut på olika klubbar. Den kan lägga energin på arbetet istället.
Då jag hade plockat bort några hundar som jag inte kunde tänka mig så var det bara två kvar.
Tog ner den jag trodde lite mindre på och gjorde mitt lilla miljötest på henne. Jag lekte med en boll. Kastade en kedja i en metallskål, rörde på en stol i ett mörkt rum och lite annat smått och gott. Efter källaren så gick jag upp på ett loft och tittade lite på hur hunden klarade detta.
När jag sedan lämnade in den ena hunden för duschning så tog jag den andra till källaren. Då hon inte ville göra något alls där utan bara drog sig mot dörren och inte visade något som helst tecken på att kunna jobba i denna miljön så gick jag ut och satte tillbaka henne i sin hundgård.

Beslutet var fattat!! Enna skulle med hem till mig.

Alma var med på Gotland och fick lite träning. Körde lite bettövningar och lite lydnad. Söndagen fick hon prova på hundsim och detta var roligt. Hon tyckte om det.
Under veckan nu så har vi inte gjort så mycket. Mest bara varit och jobbat mycket. Hundarna har varit med och de har fått komma ut och springa fritt i skogen. De har busat mycket och de har verkligen funnit varandra. Detta gjorde de när de kom hem från Gotland. De är bästisar kan man nog säga. Inget strul med något.

Idag har vi varit och lagt lite spår. Alma fick ett kort spår och Enna fick sitt första spår av mig. Det gick riktigt bra. Ska ut imorgon med och lägga ett par till henne.
På eftermiddagen stod sökträning på schemat. Alma skötte sig bra och hon gjorde ett fint arbete. Körde många tomslag och det var full rulle hela tiden. Även hos figgarna så skötte hon sig bra.
Enna fick pröva på och springa ut till figgarna. Detta var inga problem. Hon var ivrig att få springa ut till dem. Det kommer säkert att bli en rolig hund att träna. Mycket motor finns det i henne.

Bilder på Enna kommer längre fram.
Hennes föräldrar heter:
Asagårdens Arrak och Hedenforsens Jazy

Ha det gott

RSS 2.0