Nu e det dags igen

Japp nu laddar vi upp inför ett nytt elitspår. Den 31 maj drar vi ner till Simrishamn och en ny tävling. Denna gången hoppas vi på bättre lycka än senast. Kommer vi bara iväg på upptagsrutan så ska vi nog hålla tiden får jag hoppas. Har även anmält till ytterligare 4 spår.

Alma och jag har tränat på lite här och imorgon ska vi ta ett nytt pass igen. Måste tyvärr jobba på morgonen men vi kör ett pass på em sen. Söndagen ska jag försöka få till  ett långt spår till Alma så hon får träna lite till på det. Uthållighet ska det visst kallas.

Nu till en efterlysning. Min kära Enna har bra fart i sökskogen, i spåret men hon är som en zoombie i lydnaden. Mat, boll, kam, lek, klicker och allt annat jag kan komma på men inget får henne att driva upp tempot och strävan efter att vilja vara på hugget för att lyckas och få sin belöning. Hon utför momenten men det finns ingen fart i det. Jag vill ha en hund som nästan går lite på klorna för att få sin belöning. Någon som har ett tips?

Tycker det är lite dåligt med kommentarerna här i bloggen men det kanske kommer nu ;)

Ha det gott folks

Mvh Magnus

Dagen då inget ville som jag ville

Jaha då var man frisk igen efter en veckas magsjuka. Fy f-n för att vara magsjuk. Det är inte roligt.
I fredags eftermiddag så ringde telefonen och jag svara glatt. Jotack jag kommer. Äntligen ett nytt försök i spårskogen. Här skulle minsann poängen sopas hem så tårarna än en gång skulle spruta i glädje.
Ni nu som känner mig vet hur jag ibland kan ha lite för högt ställda visioner om hur bra min hund och jag är. Detta skulle än en gång motbevisas att vi inte är så jäkla bra som jag vill att vi ska vara el är när allt klaffar.
Men en gnyendes, skällandes och hoppandes hund så gick vi mot upptagsrutan. Detta bådar gott med en sån laddad hund. Här skulle spåras.
Upptaget gick fint och vi kom iväg i rätt riktning med en gång och bara den glädjen fick mig att tro att detta skulle lösa sig idag.
Efter dryga hundra meter så hittade vi första pinnen. Belöning och sen vidare mot nr 2. den bärgades och vidare mor nr 3 osv. När vi kom till 5 pinnen så var det stopp. Husse flämtade som han hade sprungit ett marathonlopp. En veckas magsjuka hade satt sina spår. Almas vatten gick åt. Både till henne och till mig. Strax efter 6:e pinnen så tyckte jag att jag såg spårlägarens bil men var inte säker. Hmm hade vi missat en pinne likaväl? Alma lunkade på i spåret märkbart tagen av spårarbetet. Hon var trött men tuffade på likaväl. Hon drog iväg mig på en runda som gjorde att vi kom tillbaka där vi varit innan och jag bröt henne där. Tog mig tillbaka i riktning mot bilen jag sett innan. Jodå mycket riktigt så var det spårläggarens bil. Då hade vi enl henne 3 min kvar så vi dök in i skogen igen och hittade slutet. 1 min tillgodo. Nu visade det sig att vi hade startat lite tidigare än vad vi skulle så det blev 2 min för lång tid istället. Därmed tog denna dagens tävling slut.
Alma gjorde ett bra jobb ändå. Hon tog upp spåret fint och jag är nöjd med de pinnar hon tog.

Men dagen slutade inte med detta. Påväg hem så gick bilen isönder. Vattnet försvann, olja i motorrummet och jag barakände att nu har den gamle passaten gjort sitt. Fick hem den efter många om och men. Rev ner den igår morse och det visade sig att två slangar hade gott isönder till en kostnad av 700 kr. Bara det är en lättnad.
På onsdag så kommer grejerna så vi kan fixa bilen då förhoppningsvis.

Nya tävlingar är anmälda så vi hoppas att vi kommer med på dem.

Ha det gott

Lite uppdate

Hej

Nu är det et tag sedan jag skrev och vi har haft fullt upp med annat. Vi har då flyttat och snart kommer våra egna möbler upp från Kalmar och det ska bli så skönt. Man måste passa på hundarna hela tiden. Vilket inte gick helt med en löptik.

Vi tränar på som vanligt och det funkar bra. Enna har kommit igånga med söket jättebra och skyddet med. Jag var lite fundersam på henne för hon ville inte kampa riktigt med mig men nu vill hon. Tar jag fram bitstocken så laddar hon på. Sandra har hjälpt mig en del och Enna laddar i i henne så det nästan smäller om det. Ska bli kul och se vad det blir av detta.
Alma har tränat spår, sök och skydd + en massa lydnad. Tyvärr så drabbades vi ar små sår på de översta trampdynorna som jag inte upptäckde direkt. Såg det först efter att jag undersökt henne när hon inte ville krypa riktigt. Nu är det läkt och hon kryper på som bara den. Lite för fort bara men det ska vi få styr på.
Uppletandet för Almas del har varit lite si o så med. Hon har gjort mycket fina uppletande innan men nu har hon dragit ner på tempot, vill inte gå fullt ut och "frågar" mig flera gånger på vad hon ska göra. Detta har då inte varit husse tillfreds och många funderingar har passerat huvudet. Jag har bra kört med föremål längst ut. Belönat mycker både med rösten och med köttbullar. Detta verkar ha hjälpt en del men vi får först vårt resultat när vi tävlar igen. Vilket vi förhoppningsvis gör den 9:e maj i Eskilstuna. Står som andra reserv.
På måndag ska vi förhoppningsvis träna skydd. Vi får se hur det går.
Den 6:e juni ska vi dra till Gotland igen. Enna ska göra MH och jag hoppas jag ska kunna ha röntgat henne innan dess.
Förhoppningsvis ska jag kunna starta Enna i appellen i höst och kanske hinna göra lägreklass med henne också.

Jag vet jag har hundar med en hel del motor i och det visar sig nu när man har blivit sjuk. De är rastlösa och vill hela tiden göra något. Från att tränas nästan varje dag ner till noll så märks det på dem. Mycket puffande och uppmärksamhets antydningar. Men de som vet hur illa en man blir när han blir sjuk vet att han blir totalt utslagen och pallar ingenting. Jag hoppas jag blir frisk tills måndag iaf. För då fyller jag år.

RSS 2.0