Nu är det bestämt

Jag har funderat ett tag på om jag skulle lämna Enna till uppfödare för att jag hade lite beskymmer som inte var precis av det ljusaste slaget. Men hunden är ju så himla go och jag har fått ljus i horisonten igen och jag vet i tusan om jag skulle kunna förlåta mig själv om jag skulle lämna tillbaka henne. Så hon fick stanna.

Igår lördag så hade jag och en vän bestämt att vi skulle köra lite lydnad nere i Karlskrona och vi bestämde att vi skulle träffas på en stor parkeringsplats innan eftersom jag inte hitta till brukshundsklubben.
Jag är ju som vanligt ute i god tid och jag satt och funderade lite. Plötsligt så föll det mig in att jag kunde köra lite asfaltspår med Alma o Enna när jag ändå satt där. Alma har legat av sig men Enna visade fint anlag för detta. Var ju lite störning men med träning så ser jag ljust på det hela. Hon har även utvecklast på lydnaden med och har en fin kontakt. Kör lite vändningar på stället och kontaktövningar innan hon får sin mat.
Alma får träna på att skälla innan hon får sin. Hon har ett dåligt skall men ska förhoppningsvis få ett bättre skall med hjälp av detta. Vi får se.
Alma gjorde ett bra frittfölj med fina vändningar och fina stegförflyttningar. Eva som var med tyckte det så bra ut. Lite finputsningar så kan det blir riktigt bra. Krypet så med bra ut och inkallningen var med ok men fortfarande en del att förbättra. Hon reagerar fort men ska ändå ta ett par extra steg och det är ju lite retsamt.

Igårkväll var det melodifestival och jag har inte sett mycket av den innan i år men igår så skulle jag titta. Var hos en kompis och såg spektaklet. Jag saknar den gamla festivalen där det var bara en omgång och en jury. Men som tur var så var det inte det denna gången för då hade min favorit inte kommit så högt som hon gjorde. Efter juryns röstningar så låg hon långt ner men när vi, ja vi för jag röstade, hade sagt vårt så vann hon allt. Grattis säger jag bara.

Jag har en dobermann vän som jag vet läser in blogg och jag funderar på varför inte personen i fråga bloggar? Kunde vara kul att få läsa om hans och Lexis äventyr.

Jag vill även passa på och tacka för alla gratulationerna jag fått i samband med min uppflyttning.  Jag njuter fortfarande.

Ha det gott go vänner så hörs vi

Mvh Magnus, Alma och Enna

RSS 2.0