Det är med tårar jag skriver detta

Hej alla glada

Med tanke på rubriken så funderas det i stugorna om vad som hänt. Inget allvarligt har inträffat.

Men det är med glädje jag skriver att vi ÄNTLIGEN HAR BLIVIT UPPFLYTTADE till ELITKLASS


Med 496p klev vi upp i högsta klassen och nu äntligen kan satsningen på SM starta på allvar.
Jag var inte på värsta hugget när jag gick upp imorse kl 5.00
Nej ajg ringer och lämnar återbud tänkte jag men hur som så var jag helt plötsligt påväg till Simrishamn. En bra klubb. Blev uppflyttad där för ett år sedan. :)
Väl framme så möter man  Birgittas glada min och välkomnade. Alltid lika roligt och få ett varmt välkomnade.

Vid lottningen så drog jag nr 5. Fick komma ut med första rundan av bilar. Skönt för solen hade börjat värma marken och frosten började lätta från marken.
Alma visste vad det rörde sig om när jag plockade fram spårsele och lina.
Kom upp till rutan och med liten fundering av var spåret gick från tävlingsledaren så fick jag tillslut påsläppspunkten.
Alma hade redan då koll på spåret. Jag visste med rätt så säkert vart spåret hade sin rikting. Fanns liksom bara ett håll.
Ett bra upptag och ett snabbt spår på 14 min. Tyvärr så hade vi bara 6+1 med oss men skit samma. Vi fick fortsätta.

Uppletandet var inte så lysnade men vi fick iaf 3 föremål. Betyg 5,5-7
De tyckte att hon inte gick ut riktigt på djupet. Måste träna mycket mer på det

Så kom då platsen och den brukar inte vara några problem och det var den inte idag heller. Full pott

Sen kom då lydnaden.

Nja det finns och putsa på och träna mycket mer på.

Följande betyg fick vi:

Fritt följ: 7,5-8
Ink m ställande: 7,5-8,5
Framåtsändande: 5,5-5,5
Kryp: 8,5-8
Ljudgivning: 5-5
Apportering tungt föremål: 8,5-8,5
Hopp över hinder: 8-8 

Totalt: 217,5p

Som sagt totalt fick vi 496p

Då ajg såg detta på resultattavlan så blev jag tagen, fick en lite tårar i ögonen. Jag var så himla tagen. JAg hade äntligen lyckats ta mig till Elitklass. Ett stort mål. Nu har jag bara ett mål kvar med Alma i spåret. SM 2009 el 2010. Jag vill och jag ska försöka ta mig dit.

Ha nu en underbar vecka. Jag ska njuta av detta och flytta färdigt.

Utkast: Idag är ...

Idag är det en stor dag. Flyttsläpen står parkerad utanför huset i Osby och ska snart fyllas med möbler. Har sån tur att jag får låna den gratis av en kompis far. Han är snäll han. Erbjöd sig själv att låna ut den. Visste inte ens att han hade en sån släp men tydligen och det är bra.
Flytta är ju djä.. påfund. Hade helst sett att jag sluppit men när pengarna styr i familjen Svenssons så är det bara till att röra på sig igen.
Skit samma. JAg får ett bättre hus, bättre arbetskamrater( inga fel på de jag hade innan) och närmare till storstan Kalmar.
Kommer att bo på landet. Skogen, fälten och havet alldeles in på knutarna. Härligt. Kan vara skönt att gå ner på kvällen och ta ett kvällsdopp innan det är tid för sängen.
Hundarna kan bada och simma och det gillar Alma. Enna vet jag inte ännu men det får vi se.

Nu ser jag fram emot nästa helg då vi ska göra ett nytt försök i Högre spår. Hoppas det går vägen denna gången. Jag vill så gärna komma upp till Elitklass.
Det kommer en vacker dag.

Enna har nu i natt sovit sin första natt utanför buren. Hon Har varit lite rastlös under natten men framförallt på morgon kvisten då vi brukar gå upp. Då kommer de båda två och ska ha upp mig. MEN idag ville husse sova. Är ledig och då vill man sova lite.

Har haft en fruktansvärd smärta i min nacke nu ett par dagar och det har mest varit när jag vridit på huvudet. Fick lite massage i onsdagskväll men det hjälpte inte mycket. Fick en ny behandling igår av brorsans dotter + två ipren så nu känns det bättre. Sen att man ska bära möbler är väl inte det optimala men det får gå. Jag kan vila nästa vecka.

Japp då var det i hamn

Idag bärgade Alma o jag hem vårt första LP i lydnad. På Sävsjö Bk arrangemang i Atomhallen så drog vi ihopa 182p och en trevlig kommentar från domaren i protokollet. Väl tränad stod det i kommentaren vid helhetsintrycket. 
I övrigt så hade vi en bra dag. Inget under 8,5 och det såg mycket bra ut. Flera stycken som var fram och kommenterade det. Sånt känns skönt.

Det roliga idag var att jag såg flera bra Rottweilers som tävlade. Jag blev glad inombords då det varit lite dåligt på den fronten under ett tag tycker jag.

Nu hoppas jag att vi kommer med den 28:e på högre spår i simrishamn. Hoppas kan man alltid. Sist jag var där med Alma så blev vi uppflyttade från lägre till högre så det kanske kommer i retur. Hihi hoppas kan man alltid.

 Enna har inte gjort så mycket mer än tränat lite kontakt, korta spår och lite sökövningar. Ser väldigt fint ut. Ska bara försöka få upp lite föremålsintresse vid pinnarna med. Funderar lite på det.

Alma och jag körde lite framåtsändande i söndags. Jag var tårögd när jag gick från planen. Hon gjorde ett mycket bra moment. Lite att fixa på men ändå det bästa någonsin, trots att vi inte tränat det på flera veckor. Har nog smält in lite nu.
Det ska bli kul och få tävla igen. Hoppas man bara får tillbaka träningslusten med. Har saknat den på sistone. Bara tyckt det varit roligt och tränat spår och sök. Well det kommer väl när man får lite vårkänslor.

Ha det gott

Hasta la vista

RSS 2.0