Snö, snö och ännu mera snö

Varför kan vi inte få vår nu som vi brukar i denna delen av landet. M;en nej, snön vräker ner och alla sitter i sina hus och funderar på när våren kommer. Väldigt få vill ha mer snö. Dock inte jag.
JAG VILL HA VÅR NUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag vill ut och träna hund. Köra spår, sök och rapport. Träna lydnad och gå omkring i shorts o piké tröja.
Lite  träning får vi om tisdagarna då vi tränar skydd. Försöker hinna med lite lydnad med innan skyddet. Då framförallt hinna köra lite framåtsändade. Just  nu förösker jag få Alma att fatta att man ska växla tempo innan gruppen och inte efter. Det tar några gånger innan hon fattar men lagom tills det är dags att sluta så har hon fattat, denna gången.

Annars så är det väldigt lungt på träningsfronten för Alma. Mesta tidne går åt till att jobba, sova och äta. Det sista är jag verkligen bra på och det syns med. Sen att man har ett stillasittande jobb gör ju inte saken bättre. Nej nu får våren komma så vi kan ta tag i viktminskningen genom att gå en massa spår, klättra i oss fram i skogen till gagn för sökhundarna.

Jag sitter även och funderar på om ajg ska starta en blogg till. En blogg som ger uttryck för mina känslor för samhället och alla, i mina ögon sett, missöden och orättvissor som förekommer. Som sagt ajg funderar och återkommer om jag gör det. Känner att det inte passar i denna bloggen eftersom denna bloggen är Almas.

Ja just det husse, det är min blogg!!

Ha det gott och var rädd om era ryggar när ni skottar snö.

Kram Magnus o Alma


Nu e det slut

Efter en lång och trogen tjänst har nu passaten alias pundarbilen gått sin sista resa.
I tisdags så var det ytterligare en kollisison och då drog Passaten sin sista suck. Lyckligtvis så kunde jag ta mig hem men reperationskostnaderna överstigen bilens värde så jag väljer att skrota bilen.
Efter dryga 33500 mil så är det slut.
Hon var en trogen följeslagare de sista 6000 milen. Först som väktarbil och sen som privatbil. I ur och skur, varmt som kallt så startade hon. Var med mig på mina resor genom Sverige. Såg ut som f-n men hon gick.
Jag har fått många kommentarer om henne men jag har inte brytt mig om de tråkiga. Hon var MIN och alla som kände mig visste när jag kom. Hon var unik. Väldigt unik

Jag återkommer med mer om Alma senare.

Nu ska jag sörja min bil. *ler*


RSS 2.0