Brr det är kallt

I tisdags så var jag tillbaka i Växjö och tränade skydd med Alma. Eftersom jag nästan alltid är för tidig så hann jag även med lite lydnad och ett par markeringsövningar i ridhuset. Det är helt underbart att vara inomhus och träna nu när temperaturen faller ned under -20.

I lydnaden körde jag bara framåtsändande och försökte få till att hon ska bryta av innan gruppen och inte efter som hon har gjort tidigare. Tusan vet om hon inte fattade det hela på de sista skicken. Ska se på tisdag om jag hinner med lite träning till innan det är dags för skyddet.

Mark.övn. i sökträningen gick kanon. Hon började skälla direkt och gjorde bra markeringar. Tänk om hon kunde göra lika bra i skogen som när man kör inomhus. Jag ska försöka köra ett par övningar varje tisdag innan skyddet.

I skyddet så gjorde vi några civilsändande för att hon skulle få blåsa ut den värsta iver och kanske var mer tyst när vi kör transporterna.
Hon hade lite problem med att bromsa upp innan figgen och sprang förbi ett par meter men vände sedan upp och frontade figgen fint.
Tranporterna går sådär men det ska nog bli bra när det är klart. Hoppas jag.

I fredags så var jag, Marcus o Cajsa i Jönköping för att titta på en skogsmaskin. Vi hade bestämt med säljaren att vi skulle komma på fredagen,  för det var den enda dagen vi kunde. När vi var på väg dit så s
ringde vi säljaren och berättade att vi var på väg så de kunde börja varmköra maskinen. Då var han på ett annat håll och kunde inte träffa oss. En del av mina säkringar började smälla av. Han skulle fixa med så en annan kille var där och fixa till maskien. Det fanns ingen där utom en annan säljare som inte visste att vi skulle komma. Då brann huvudsäkringen för mig och jag var arg som ett vilt lejon. Blåste av dem och sa att jag aldrig ska sätta mig i en maskin av det märket mer. Marcus hade med smällt av sina, så på väg hem så stannade vi och tittade på husvagnar. Hmm vilka vagnar det finns. Vi fastnade för en Kabe Royal 780 U-TDL -07:a. En himla fin vagn. JAG VILL HA. 
Vidare på vägen hem så stannade vi hos Cajsas mamma och åt älgstek. Så himla gott så det blev tabberas på hela bordet.
 
I helgen så har jag haft en kompis på besök. Vi gick en runda i den bristra kylan och djupa snön. Alma fick springa lös och var runt oss med sina pinnar hon hittade. Hon började leta efter en ny pinne vid ett träd och där hängde en gren ner. Jag klappade och manade på henne lite att hon skulle ta grenen. Jäklar i min låda vad hon kampade med den. Värsta mallestuket på henne. Hon gav sig inte och jag fick hojta till ett par gånger innan hon släppte den och sprang ifatt oss. Senare så gjorde jag plankstek på rådjurskött. Gott som tusan blev det. Jag var duktigt mätt när vi satte oss i soffan och pratade strunt.

Nu är det söndag och än en gång har biljä... gått sönder. Får snart köpa nya säkringar till mitt huvud. En rem som gått igen så nu blir det ytterligare utgifter på pundarbilen som vissa i stora staden kallar den.

Ha nu en bra tid så hörs vi framöver.


Nytt år och nya tankar

Äntligen har det börjat bli lite varmare. Inga super minusgrader som håller på att få elmätaren att gå upp genom taket. Nu är det bara -2 och det är rätt skönt faktiskt. Inga mygg, inga flugor och ingen svett pga av värmen.

Alma har varit halt och troligtvis blev det en sträkning i knäleden under nyårskvällen när alla tyckte det var roligt att kasta saker till henne. Det blev en dyr kväll med tanke på efterföljande veterinärvård.
Hon slutade med sin medicin i torsdagskväll och igår var ajg och tränade lite lydnad för förstagången på jättelänge.
Fjärren satt fint, rutan var ingen höjdare, ink m st-ligg gick kanon. Alma var rikigt på hugget och det var kul att träna. Men husse har ingen kondis. Mitt nya jobb har kört ner mig i en avgrund så nu är ett gymkort inhandlat. De öppnar ett nytt gym om två veckor här i Kalmar. Ska bli kul som tusan att komma igånga igen.
Säkert någon som säger att jag kan ut och springa men det går tyvärr inte pga en gammal knäskada så det är andra former som gäller.

Har suttit lite och tittat i tävlingskalenderna men det riktiga suget att få tävla har inte infunnit sig ännu. Ska villigt erkänna att jag har tappat mycket sug men jag hoppas det återkommer för det är roligt och träna hund. Träffa kompisarna och andra hundägare som är ute i samma syfte. Att träna och tävla. Jag har satt upp ett mål men just nu känns det som långt bort som tusan. Vet i tusan om jag uppnår det över huvudtaget men då får det bli med en annan hund kanske.
Har haft lite funderingar på att skaffa en hund till men jag har lagt det på hyllan för detta året iaf. Har man inte lust att träna en hund, så har man inte lust med två.

Idag blir det till att hjälpa kompisen och märka kalvar. Han har några köttdjur som ska märkas i örat och med tanke på vilka horn deras mammor har så är de inte och leka med. Här gäller det att vara snabb som en leopard, smidig som en gasell och ha en himla massa ögon i nacken för annars kan det gå illa. Hur f-n jag ska kunna vara smidig med tanke på min kropps hyda och att jag har gått upp en massa sedan jag flyttade ner från stora staden. Allt går om man vill.

Ha nu en bra dag


RSS 2.0