Vilddjuret från Gotland

Hej
Nu har hon kommit. Vilddjuret från Gotland. Den svarta Fenja.

Igårkväll så vara jag uppe i Oskarshamn och hämtade Fenja. Hon kom då med båten över och vi träffades i hamnen.
En fin liten svart tik på 9 mån.

Nu har Fenja varit här i två dagar och det märks att allt inte är som vanligt. Ett yrväder som far överallt. Inte kan bestämma sig vart hon ska vara. Upp och ner från soffan eller vart hon ska vara. En stunden är hon hos mig nästa står hon i köket.
Om nätterna är hon i buren. Vill att hon ska kunna koppla av riktigt och jag inte ska behöva laga huset.

Vi har varit ute och spårat. Det har gått bra tycker jag jag. Igår fick hon ett kort näringsspår och idag ett längre utan mat i spåret. Det har gått bra men hon ska få några bitar mat i fortsättning. Verkar som hon behöver det.
Hon behöver med socialisering och mer kampövningar.
Ska bli kul och se hur hon utvecklas under denna månaden jag ska ha henne på prov. Är jag sedan nöjd så blir det en foderhund av henne.

Alma då? Jo hon har accepterat att Fenja är här men det är inte med positiva blickar. Inomhus så är det inte så bra men utomhus så leker de. Hon har "tvålat" till Fenja lite ibland.

I söndags så var vi och tävlade högre spår igen. Denna gången var det riktigt bra lydnad. Det enda som inte var bra var skallet och framåtsändandet. Betyg 5 på skallet och 6 på framåtsändandet. I övrigt så låg vi på 8--10. Spåret var väl ingen höjdare men hon tog sig runt och hade 4 + slut. Jag tror hon genande lite. Av de 15 som startade så var bara 6 kvar efter spåret. 4 kvar efter uppletandet och vi slutade 3:a på 442 p.
Spåret var bitvis rena klarvattnet och jag gick i vatten 95% av spåret så det var inget lätt spår. 
Uppletandet hade vi 2 föremål. Det sista tog hon när det var 2 sek kvar av tiden.
Nu gör vi uppehåll i tävlandet tills januari då vi ev ska tävla lydnadsklass1 och förhoppningsvis få vårt LP.

Vi ska iväg och testa ett nytt jobb med här nu innan jul. Jag ska börja köra skogsmaskin igen och vi får se vad det blir. Jag ska inte sluta som väktare men jag ska bara vara tjänstledig ett tag.

Nu ska vi iväg och hämta ved så ha det gott

//Magnus, Alma och Fenja

Kommentarer
Postat av: Pia Åberg

Hej Magnus !

Ja nu hittade jag din nya blogg. Såg ju din nya vovve igår svart som natten var hon. Dock behöver hon massor av socialisering såg jag, så nu vet du vad du har att pyssla med ett tag framöver. Lycka till med henne och hoppas det går bra och hon artar sig som du vill ha henne.



Pia o vovvarna

2008-12-03 @ 11:18:08
URL: http://doglady.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0